Hovslätts IK - lag nummer 4

Skrivet 30 juli 2020 17:18
Ändrad 30 juli 2020 17:20


Max Gustafsson, avgående tränare i Hovslätts JAS tjejer och Malcolm Schäfer, ny tränare för säsongen 2020-21 svarar idag på frågorna. Hovslätt ledde JAS Grupp F inför sista omgången och såg ut att gå mot segern i gruppen.Hur tycker du att er trupp ser ut nu kontra perioden för laget i April månad?

Det ser bra ut, och truppen är densamma. Gruppen känns laddad för vad som komma skall, ett roligt initiativ från folket som ligger i grunden till cupen.

Hur kommer ni förbereda er inför den här cupen?

För oss handlar det om att hitta en bra känsla kring det vi håller på med. Vi har jobbat aktivt med vår taktik i mer än två år nu, detaljer finslipas alltid men det handlar mer om att hitta tillbaks till formen vi hade i slutet av föregående säsong för att kunna ”avsluta” på topp.

Hur reser ni hit till Stockholm?

Minibussar

Vem är lagets clown?

Haha, den får gå till Olivia Jonsson

Vem är lagets slarver?

Finns man i omkring detta lag, då vet alla att det utan tvekan är Johanna Pettersson.

Vilken spelare får sitt genombrott i år?

Svårt att säga, det är en ambitiös grupp där flera spelare vill jobba hårt. Vi har en fin kultur där vi vill se utveckling av individen hela tiden, där flera spelare i detta gäng jobbar hårt för det. Spelarna vill utveckla produkten innebandy individuellt och gemensamt vilket, som benämnt gör det svårt plocka ut en.

Vem ska man hålla koll på hos er?

Vi har flera nyckelspelare, svårt att ge dig en specifik. På det sättet vi vill representera och visa sporten innebandy, så hänger det inte på en spelare utan mer på kollektivet. Svarar mer för att kollektivet alltid vill bjuda på fin och underhållande innebandy på det sätt vi vill representera vår produkt.

Berätta lite om er resa i JAS serien den gångna säsongen:

Svårt att summera något som slutade i mörker så klart, men absolut en bra säsong. Vi åkte på en del onödiga förluster, som inte går att snacka bort. Men har väl i samtliga matcher försökt representera sporten innebandy och aktivt försökt utveckla individer inför framtiden, det är jag och övrig ledarstab tillsammans med spelare mycket stolta över. Detta ledde trots allt till en serieseger, så det är svårt att säga att det inte blev lyckat, trots avslutet på säsongen - spelarna har helt klart gjort en bra säsong där vi gjorde det vi skulle och spelarna har aktivt dragit åt samma håll.

Hur ser ni på för ert lag om JAS säsongen 2020/2021?

Jag anser att vi har goda chanser att göra bra ifrån oss, vi går in med i stort sett ett helt nytt lag då vi har få 03:or, men återväxten är fin samt att vi fått in ett starkt nyförvärv. Vi siktar givetvis på att ta oss hela vägen men först och främst ligger fokus på att besegra Jönköpings IK i premiären.

Vem blir slutsegrare i cupen tror du/ni i de båda klasserna?

Jag tror alltid på seger, gör man inte det så ska man inte hålla på med idrott på en tävlingsnivå - därför tror jag såklart att vi vinner. Men vinner inte vi, så vinner Åkersberga.

Nästa nyhet: Tredje laget - Bele Barkarby IF

Skrivet 29 juli 2020 14:42
Idag lyssnar vi till Bele Barkarbys tränare Pontus Lindblom som berättar om läget inför DJ Invitational. Bele var inte helt klara för Playoff då d hade behövt vinna den sista avbrutna omgången för att komma före Sirius. Hur tycker du att er trupp ser ut nu kontra perioden för laget i April månad? Truppen ser snarlik ut den vi hade under föregående säsong. Vi har både tappat några spelare men ... Läs mer